Заморський фрукт авокадо давно став улюбленим продуктом для приготування салатів і десертів. Блюдо з авокадо набуває абсолютно інший смак, пікантність і ніжність. Фрукт відмінно поєднується з багатьма продуктами і по-справжньому перетворює їх. Плоди найкраще вживати в сирому вигляді, так як після теплової обробки вони гірчать.

Вибираючи фрукт на полицях магазину, звертайте увагу на трохи недоспелий плоди – краще нехай вони дозріють будинку. Шкірка повинна бути темно-зеленого кольору без пошкоджень.

Основне блюдо з авокадо – це, безсумнівно, салати. Оскільки фрукт відмінно поєднується з морепродуктами, пропонуємо приготувати тропічний салат. Вам знадобиться 150 грамів тигрових креветок, чотири невеликих авокадо, жирна сметана (шість столових ложок), цедра лимона і зелень, приправи за смаком.

Плоди авокадо необхідно розділити надвоє і вичистити м’якоть. Таким чином, у вас вийдуть формочки для салату. Креветки відварити і змішайте з м’якоттю фрукта. Із сметани, зелені, цедри і приправ зробіть соус. Суміш креветок і м’якоті викладіть в форми і зверху полийте соусом.

Не менш смачну страву з авокадо і лососем. Вам знадобиться 150 грамів філе лосося, авокадо, апельсин, пучок зеленої цибулі, шпинат і крес-салат (по 60 грамів), пара ложок винного оцту, оливкова олія (4 столові ложки), трохи кмину, перець і сіль.

Лосось обсмажити протягом трьох хвилин і поділити на шматочки. Шкіру з апельсина натерти на тертці, а м’якоть розділити на часточки. Авокадо очистити і порізати на невеликі шматочки. Цибулю дрібно нашаткувати. Всі інгредієнти змішати в тарілці і приправити за смаком.

Приготування авокадо не дуже трудомісткий процес, тому що його достатньо лише очистити, тому воно так популярно. Ще одне просте в приготуванні страва з авокадо – це курячий салат із солодким перцем. Вам слід підготувати наступні продукти: по одному авокадо, апельсину та перцю (червоному, жовтому, зеленому), 250 грамів курячої грудинки, чайну ложку гірчиці, по 20 грамів оливкової олії, меду, свіжої м’яти і соку лайма.

Грудку відварити і порізати невеликими кубиками. Перці очистити і нарізати брусочками. Авокадо і апельсин очистити і нарізати кубиками. Для заправки змішайте дрібно нарізану м’яту, маслинову олію, гірчицю, мед і сік лайма. За смаком приправити сіллю і перцем. Всі інгредієнти перемішати і викласти на тарілку.

Що приготувати з авокадо, щоб гості здивувалися? Приготуйте суп з авокадо. Зваріть курячий бульйон і зніміть з вогню, щоб не кипів. Подрібніть пару плодів авокадо і половинку лимона. Отриману суміш додайте в бульйон і киньте туди ж трохи зелені. При подачі на стіл додайте сметану або вершки.

Ще один смачний салат з обговорюваного фрукта, який не залишить вас байдужими, і який просто необхідно приготувати. У глибоку миску наріжте великий помідор і нашаткуйте цибулину. Очистіть авокадо і наріжте його невеликими шматочками. Додайте в миску дрібно покришену бринзу і подрібнену зелень. Салат заправте лимонним соком, посоліть і поперчіть за смаком.

Не менш смачний салат – з авокадо і креветками. Вам знадобиться два авокадо, пів кілограма очищених креветок, 80 грамів майонезу, три яйця і 40 мл. соку лайма. Креветки відварити. Авокадо очистити від шкірки і видалити кісточку, порізати кубиками. Відварені яйця нарізати соломкою. Додати майонез і сік лайма і все добре перемішати. Можна прикрасити половинками помідорів черрі.

Цей фрукт не тільки смачний, але і дуже корисний. Його рекомендують для вживання дієтологи. Так як він не містить холестерину, а тільки винятково корисні жири. Для вживання підходить тільки м’яка частина плода, так як кісточка містить токсини. А в іншому немає ніяких обмежень – насолоджуйтеся неперевершеним смаком!