Перш ніж приготувати спагетті з куркою, необхідно навчитися правильно вибирати ці макаронні вироби. Для початку варто дати характеристику даного продукту. Спагеті – це вид макаронів, довжина яких становить 15 см і більше, а товщина – не більше 5 мм, зазвичай 2 мм. Виділяють два види спагетті: тонкі і товсті. Перевагу на користь одного або іншого виду слід робити, виходячи з особистих міркувань або симпатій. При виборі спагетті важливим критерієм є те, з якої муки вони виготовлені. Макаронні вироби з твердих сортів пшениці – найбільш вдалий варіант. По-перше, такі макарони не злипнуться під час варіння. А, по-друге, вони менш калорійні, ніж інші. Як визначити, з якого сорту борошна зроблені спагетті? Для початку варто подивитися на склад продукту. Якщо ж макарони продаються на вагу або з якихось причин склад не зазначений на упаковці, то зверніть увагу на цінник. Макаронні вироби російського виробництва з твердих сортів пшениці позначаються категорією А, італійського – носять назву “semola di grano duro”. Також огляньте поверхню спагетті, вона повинна бути гладкою і з золотистим відтінком. Якщо ж макарони мають неприродно яскраві кольори, то, швидше за все, над ними попрацювали барвники. У цьому випадку судіть самі, чи хочете ви вживати в їжу ненатуральні компоненти. А от якщо на макаронах є точки білого або чорного кольору, лякатися не варто, тому що це залишкові явища від оболонки зерна.

Отже, ми навчилися правильно вибирати спагетті, тепер можна приступити до їх приготуванню. На цей раз ми представимо вам рецепт спагетті з куркою.

Для приготування цього дивно страви нам знадобиться:

– 400 г спагетті

– 2 невеликих курячих грудки

– 2 болгарських перцю (червоний і зелений)

– білий перець

– 2 помідори

– зелень (бажано петрушка)

– кілька зубчиків часнику

– 1 червона цибулина

– 150 мл курячого бульйону

– 200 мл жирних вершків

– оливкова олія (можна замінити звичайним рослинним)

– трохи білого вина

– вершкове масло

– сіль і спеції.

Приготування спагетті з куркою краще всього почати з нарізки овочів. Для цього беремо білий, зелений і червоний перці і позбавляємо їх від серцевини з насіннячками. Перець нарізаємо півкільцями. Потім беремо цибулину і також нарізаємо її півкільцями. Далі «обробляв» помідори у вигляді кубиків, для цього режим їх спочатку вздовж, а потім поперек. Черга дійшла до часнику, дрібно нарізаємо його. Відкладаємо ненадовго овочі всторону.

Займемося птахом. Розморожуємо курку (якщо це необхідно) і нарізаємо її у вигляді кубиків середніх розмірів. Рясно посипаємо курячі кубики спеціями, які можна вибрати на свій смак. Ідеальний варіант – це поєднання паприки і кориці. Паприка додасть необхідну гостроту страви, а кориця наповнить його захопливою ароматом. Обсмажувати курку ми будемо в глибокій сковороді на вершковому маслі. Для початку необхідно гарненько прогріти сковороду, розтопити в ній небагато вершкового масла, а потім помістити в неї приблизно половину порізаної курки. Обсмажуємо курячі шматочки до пікантного золотистого відтінку, не помішуючи, а лише зрідка перевертаючи їх з одного боку на іншу. До кінця приготування курки посоліть її і викладіть в окрему ємність. Те ж саме повторіть з половиною курячих шматочків.

Обсмажуємо овочі. У ту ж сковороду, в якій обсмажувалася курка, додаємо трохи вершкового та оливкової олії. Після повного розчинення масла поміщаємо в сковорідку нарізані цибулю, часник і перець, приправляємо їх спеціями і солимо. Обсмажуємо овочі протягом хвилини на досить сильному вогні. Додаємо до обсмаженою овочам помідори, перемішуємо їх у загальній масі. Вміст сковороди накриваємо кришкою і тушкуємо на мінімальному вогні близько півгодини. Перекладаємо приготовані овочі в окрему ємність.

Беремо глибоку каструлю і наливаємо в неї воду, доводимо до кипіння. Потім киплячу воду солимо і поміщаємо в неї спагетті, варимо їх буквально 10 хвилин. Відкидаємо макарони на друшляк.

Далі нам знадобиться все та ж сковорода, в яку тепер ми наливаємо трохи білого вина і курячого бульйону. Алкоголь у поєднанні з бульйоном дасть гарний коричневий відтінок і загадковий смак. Додаємо до отриманої суміші вершки і зменшуємо вогонь. Періодично помішуючи рідина віночком або дерев’яною лопаткою, доводимо її до загустіння. Відразу ж після загусання соусу додаємо до нього готову курку та овочі. Даний склад Томім буквально кілька хвилин.

Тепер справа доходить до макаронів, які ми поміщаємо в нашу вже стала «рідною» сковороду. Ретельно перемішуємо спагетті з куркою, овочами і соусом. Перекладаємо в ошатну тарілку і посипаємо дрібно нарізану зеленню. Спагетті з куркою готові, можна подавати це вельми апетитне блюдо вашим домочадцям. Перед подачею на стіл при бажанні макарони можна посипати тертим сиром.

Спагетті з куркою – це досить просте у приготуванні страва, воно не потребує якихось особливих інгредієнтів і суттєвої витрати грошей на купівлю необхідних компонентів. Якщо вам сподобався такий «кулінарний привіт з Італії», то наступного разу в якості різноманітності приготуйте спагетті з фрикадельками в аналогічній рецептом.