Я думаю, ніхто не стане сперечатися з тим, що риба – це один з найбільш корисних і цінних продуктів. Дієтологи всього світу постійно твердять про обов’язкове налічае риби в раціоні людини. Про користь цього продукту можна говорити нескінченно, що входять до її складу вітаміни, мінерали, білки і амінокислоти роблять благотворний вплив на весь організм.

Отже, корисність риби ніхто не заперечує, але ось, як її приготувати, щоб ця користь не пропала при термічній обробці? Варіантів, звичайно маса: рибу можна зварити, приготувати в мікрохвильовці, у пароварці або риба запечена в духовці. Вчені з’ясували, що зберегти максимум корисних речовин можна, якщо відварити рибу або запекти. Спробуємо з’ясувати, як приготувати рибу в духовці, щоб вона була не тільки смачною, але й корисною.

До слова сказати, риба, за вмістом у ній корисних елементів, є одним з фаворитів серед інших продуктів харчування. Вона не тільки дуже корисна для серцево-судинної системи, але й для ендокринної системи. Вживаючи рибу постійно, ви зможете значно поліпшити обмінні процеси в організмі, підвищити тонус, настрій, імунітет. Поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту і навіть збільшити розумову активність.

Але повернемося до приготування риби. Способів приготування, як вже говорилося вище, дуже багато. Однак сьогодні пропоную дізнатися, як приготувати рибу в духовці. Наведу кілька рецептів, сподіваюся, що вони будуть вам корисні і сподобаються вашим домочадцям. Отже, смачна риба в духовці.

«Апельсинова скумбрія»

Вам потрібно: 2 свіжі скумбрії, 2-3 апельсина, майонез.

Спосіб приготування: Рибу почистити, порізати на порційні шматочки, посолити і приправити спеціями (за бажанням), тут головне не переборщити зі спеціями, можна крім солі взагалі нічого не додавати.

Апельсини очистити від шкірки і пропустити крізь м’ясорубку.

Кожен шматочок риби покласти на фольгу. До кожної порції додати 2 ст. л. Маси з апельсина і 1 ст.л. майонезу. Потім кожну порцію ретельно загорнути у фольгу – і в духовку. Духовка повинна бути добре розігріта. Час приготування – 30 хвилин.

І ось, смачна риба в духовці готова. Приготування такої риби не забере у вас багато часу, але здивує своїм приголомшливим смаком.

А ось ще один спосіб, як приготувати рибу в духовці.

«Минтай Королівський» < / strong>

Вам знадобиться: 1 кг минтая, 0,5 кг картоплі, 1 середня морква, 2-3 цибулини і кілька часточок часнику, по 3 ст.л. кетчупу та майонезу, 70 гр. маргарину і 100-150 гр. сиру.

Спосіб приготування: Необхідно почистити і промити рибу, нарізати на шматочки, обваляти в борошні або панірувальних сухарях і обсмажити, щоб з’явилася золотава скоринка.

Почистити і нарізати соломкою картоплю, додати сіль, перець і змастити соусом. Для соусу змішайте кетчуп, майонез і часник (на ваш смак), можна додати трохи цукрового піску, якщо соус вийшов кислуватий.

Запікати можна в тій же сковороді, де смажили рибу, а можна взяти глибоке деко . Рибу зрушуємо всю до середини, а картоплю укладаємо по краях. Зверху змастити блюдо соусом, що залишився.

Далі, натираємо моркву і нарізаємо цибулю півкільцями. Все це викладаємо на рибу, зверху і укладаємо шар тертого маргарину. Готуємо в духовці 30-40 хвилин. За 5 хвилин до готовності, вийняти рибу і посипати тертим сиром. Знову прибрати в духовку, через 5 хвилин вимкне і дати трохи постояти, не виймаючи з духовки.

І наостанок, ще один невеликий спосіб, як приготувати рибу в духовці.

«Запечені короп, лящ або сазан»

Рибу помити, очистити і розрізати уздовж хребта. Порізати на шматочки і залишити на пару хвилин в трохи підсоленому молоці. Далі обваляти її в борошні або панірувальних сухарях і смажити на сковороді (укладати при цьому, шкірою догори). Якщо ви використовували філе, то час приготування складе 7-8 хвилин, а якщо шматки були з кісткою – 13 хвилин.

Приємного вам апетиту!